Orasul secret de sub Sarmizegetusa de marimea Bucurestiului

~

mirrordarkness1

~

Secret City Beneath Sarmisegetuse the Size of Bucharest

Simulposted From | Alex Imreh

Pe la inceputul anilor ‘90, subsolul din zona Gradistei a fost scanat de un satelit rusesc. Ce s-a descoperit acolo ramane o mare taina caci, oficial, nu au fost date publicitatii toate rezultatele. Neoficial, s-a spus ca rusii ar fi descoperit situri antice si preistorice necunoscute inca in zona. Se cunoaste totusi ca s-a intocmit un dosar al acestor descoperiri, la Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului si la Ministerul Culturii de atunci, care au decis efectuarea unor cercetari. Concluzia era una socanta: fortificatiile din zona Gradiste nu erau doar cetati dispuse pe culmile muntilor din jur, ci un imens ansamblu de 200 km patrati, foarte compact, care cuprindea o asezare militara, una civila montana, cu mai multe nuclee.

Practic, muntii fusesera taiati si terasati, apoi amenajati in incredibilul ansamblu. Mai mult, pe o suprafata de doi kilometri patrati, la o adancime de 8 metri, s-ar afla o asezare subterana. Prin anul 2001, Vasile Dragomir, general de divizie in retragere, care facuse parte din echipa de cercetatori, declara pentru un ziar central ca in zona Vartoape fusesera detectate, pe o suprafata de 4 km patrati, 75 de gropi conice, de dimensiuni diferite, precum si incinte paralelipipedice, modificate de mana omului, care comunicau intre ele, dar si cu platoul de deasupra prin drumuri antice. De la aceste incinte pleaca mai multe tuneluri spre muntii din apropiere, unele, prabusite partial, iar un singur tunel ajunge la sanctuarele de la Sarmizegetusa Regia, unde au fost de asemenea detectate incinte subterane. “Vreau sa subliniez ca in urma masuratorilor noastre a rezultat ca in zona Vartoape si in imediata apropiere se afla vestigiile cele mai importante ale complexului, inclusiv sanctuare, constructii cu o vechime mai mare decat cele de la Sarmizegetusa”, declara atunci generalul.

Conform studiului amintit, orasul subteran si suprateran de la Vartoape ar fi centrul complexului, mult mai mare decat cel de la Sarmizegetusa. Ca este asa, ramane sa o confirme viitoarele cercetari, dar noi ne-am convins de existenta tunelurilor, in acest inceput de mai cand, ajunsi la Capalna, la un pahar de vorba, un localnic ne-a povestit cum cu ceva vreme in urma s-a prabusit un perete de munte descoperind o parte de tunel, de putea omul sa mearga in picioare prin el, intarita cu barne putrezite din lemn. Unde ducea, ce se afla la capatul lui, nu se stie.

Incinte sacre de dimensiuni impresionante, in sanctuare taiate din andezit, piatra pe care astazi o croiesti numai cu diamantul, cetati din blocuri de calcar carate de la zeci de kilometri, fasonate si imbinate perfect, dupa tehnici misterioase, podoabe din aur si argint, de mii de cosoni, furate din pamantul dacilor… hartacomorii.blogspot.com/2010/orasul-comorilor-de-sub-cetate

Sarmizegetusa_Regiasarmizegetusa harta 2

sites.google.com/site/dimensiuniparalele/sarmisegetusa-DACIA-CAPITALA  Sarmizegetusa stă pe un oraş subteran de mărimea Bucureştiului. În 1993, România demara o amplă campanie de punere în valoare a cetăţilor dacice de la Grădiştea, fără ştirea opiniei publice. Un grup de oameni de ştiinţă români a efectuat la faţa locului, până în 1999, un studiu complex cu ajutorul unor aparate speciale de detectare a zidurilor şi a obiectelor îngropate. Aşa s-a pus în evidenţă faptul că sub Sarmizegetusa şi sub celelalte cetăţi dacice pe care le cunoaştem acum există un uriaş ansamblu arhitectonic militaro-civil, compact, cu mai multe nuclee, întins pe o suprafaţă de peste 200 de kilometri pătraţi, bogat în aur şi cu multe elemente anterioare civilizaţiei dacilor.

<< Acest articol este preluat de zeci de bloguri, sursa pare sa fie un articol semnat Dumitru Manolache in Gardianul in 08-05-2009 .>>

Editura Miracol a publicat citeva carti Dumintru Manolache: TEZAURUL DACIC DE LA SINAIA , Andrei, Apostolul Lupilor , Sfantul APOSTOL ANDREI si protocrestinismul in spatiul romanesc

victor-roncea.blogspot.com/2008/11/un-jurnalist-crestin-dumitru-manolache.htmlAndrei Apostolul Dumitru Manolache

Autor a nu mai putin de noua volume de istorie, istoria crestinismului romanesc, teatru si beletristica, ziaristul Dumitru Manolache face parte din galeria acelor oameni pe care o mare sansa iti face bucuria de a-i intilni (asa cum a fost in cazul meu cind, in primii ani post-decembristi, am intrat in viltoarea presei). Publicate in ’’Tineretul Liber’’, ’’Evenimentul Zilei’’, ’’Romania Libera’’, ’’Adevarul’’, ’’Curentul’’, ’’Bucuresti Match’’, ’’Lumea credintei’’, ’’Gardianul’’ (unde semneaza saptaminal unica si cea mai longeviva pagina religioasa din presa laica centrala din Romania), miile sale de articole, anchete, reportaje si eseuri, impregnate de experienta jurnalistica de aproape trei decenii, au marcat cititorii cu amprenta cautatorului minutios si a exegetului de mare talent. Dumitru Manolache cerceteaza de aproape 20 de ani problematica inceputului crestinismului romanesc, activitate concretizata in cartile: ’’Dervent, o poarta a crestinismului romanesc’’, ’’La portile luminii-Miracolele de la Dervent’’; ’’Lupii Mielului-Sf. Andrei si protocrestinismul in spatiul romanesc’’, ’’Andrei, Apostolul lupilor’’. Si, drept recunoastere a ineditului adus la lumina de autor, acest ultim volum, aparut in doua editii, prima la Editura Anastasia si a doua la Editura Dacica, a intrat in bibliografia obligatorie a facultatilor de Teologie de la Constanta si Sibiu – achizitionarea acestei carti se poate face de la Editura Dacica, consultind adresa http://www.dacica.ro.

Dumitru Manolache – secretar general de redactie al cotidianului   gardianul.md

enciclopediagetodacilor.blogspot.com/2010/12/goana-dupa-aurul-sarmisegetusei In 1993, Romania demara o ampla campanie de punere in valoare a cetatilor dacice de la Gradistea. Un studiu multidisciplinar efectuat la fata locului a pus in evidenta faptul ca sub ceea ce este acum decopertat exista un urias ansamblu arhitectonic, un ansamblu militaro – civil compact, cu mai multe nuclee, intins pe o suprafata de peste 200 de kilometri patrati. Acest oras ingropat este predacic si e foarte bogat in aur. Specialistii romani au intocmit niste planuri de detaliu cu siturile subterane nedecopertate, pe care le-au strans intr-un dosar trimis Ministerului Culturii si Cultelor. O copie a planurilor a ajuns insa si la cautatorii clandestini de comori, care au relatii puternice in zona clasei politice. Hotii stiu acum cu exactitate unde sa caute.

In mod ciudat, posibilitatea ca vestigiile din Muntii Orastiei sa fie scoase de pe lista UNESCO, merge mana in mana cu deja celebrul scandal al bratarilor dacice. Dupa cum se stie, ele au fost gasite in siturile de la Gradistea de catre hotii de comori si scoase apoi clandestin din Romania. Au ajuns in Statele Unite, unde un colectionar american de buna credinta a anuntat oficialitatile ca aceste artefacte se comercializeaza pe piata neagra. Ulterior statul roman a recuperat o parte din ele si a demarat o ancheta. In mod uluitor, numele unor politicieni de calibru, precum Adrian Nastase si Dan Iosif au fost asociate cu disparitia bratarilor. Cei doi au fost banuiti ca ar fi intermediat traficarea in tara a doua tezaure sustrase din situl arheologic Sarmizegetusa Regia, respectiv 15 bratari dacice de aur.

Conform unor informatii neoficiale, subsolul din zona Gradistei a fost sondat din satelit de catre rusi pe la inceputul anilor ‘90. Rusii vorbeau despre situri antice, dar si preistorice necunoscute inca in zona Gradistei. Coroborand aceste date cu informatiile unor scriitori antici, care spuneau ca dacii au taiat si au zidit muntii, Guvernul Romaniei a cerut aflarea adevarului. Astfel, intre anii 1993 si 1999, in perimetrul fortificatiilor dacice de la Gradistea s-au desfasurat cercetari pe mai multe discipline, pentru realizarea unui studiu de ansamblu privind zona arheologica. Cercetarile au fost demarate de Ministerul Lucrarilor Publice, Ministerul Culturii si Ministerul Cercetarii. Ele aveau drept scop delimitarea fizica a complexului de fortificatii prin alte metode decat sapaturile arheologice, si chiar elaborarea unei strategii de punere in valoare a constructiilor preistorice de la Gradistea.

Abia in urma acestui studiu, care sa detalieze ce si unde trebuie sapat, urma sa aiba loc decopertarea, restaurarea, conservarea siturilor si transformarea zonei intr-o rezervatie arheologica nationala, punct turistic de importanta deosebita, cu protectie armata din partea jandarmeriei, care urma sa opreasca ofensiva jefuitorilor de comori. Rezultatele, care nu au fost date oficial publicitatii, sunt uluitoare. Fortificatiile nu reprezinta doar cetati disparate asezate pe culmile muntilor, ci un ansamblu compact, o asezare militaro-civila montana, cu mai multe nuclee, intinsa pe o suprafata de 200 de kilometri patrati. Majoritatea vestigiilor sunt inca acoperite de pamant.

Din comisia formata au facut parte specialisti pentru detectarea straturilor de profunzime prin magnetometrie, specialisti in probleme hidrotehnice, arheologi, ingineri constructori, arhitecti si specialisti in geodezie. Ceea ce spuneau anticii s-a confirmat. Fortificatiile sunt deosebit de complexe si sunt suprapuse, in multe locuri, pe asezari mai vechi. Pentru a avea o imagine a modului in care s-a lucrat, dam exemplul grupului format dintr-un geodez si un specialist in magnetometrie. Geodezul, regretatul general de divizie Vasile Dragomir, (foto) cauta zonele de relief care pareau transformate pentru utilitati militare. Al doilea instala magnetometrele si trasa profilul subsolului in zona indicata.

Magnetometrul este un aparat care poate radiografia si pune in evidenta elementele din subsol, la adancimea dorita de operator. In acest caz sondajul a mers pana la o adancime de opt metri. Asa au fost descoperite constructiile scufundate in pamant, dar si incintele subterane care i-au uluit pe cercetatori. Conform datelor din studiu, mega-asezarea regilor daci este situata pe masivul Sureanu, munte care coboara catre est, nord si vest in Podisul Transilvaniei, intre raurile Sebes si Strei.

„La inceput ne-am intrebat cum a fost posibil ca timp de cinci ani dacii sa poata tine piept asaltului unei armate uriase, bine inzestrate, cum era cea a romanilor. Mai ales ca era condusa de unul dintre cei mai buni strategi pe care i-a avut Roma vreodata. Raspunsul l-am gasit la fata locului: folosirea eficienta a terenului printr-un complex militaro-civil. Dacii au construit, in primul rand, la poalele muntelui, in nord si vest, un zid de aparare foarte lung, deoarece sistemul era cel mai vulnerabil in acea directie. Ceva in genul zidului lui Hadrian din Scotia, lung de 170 de km. In interior, fiecare inaltime a fost terasata de jos in sus. Fiecare terasa, cu latimi diferite, era aparata de ziduri. Pe culmi au fost construite una sau mai multe cetati fortificate, de diferite dimensiuni. S-a mers pana acolo incat fiecare cvartal al unei aglomeratii urbane mai mari era la randul lui aparat de un zid propriu. In studiu, eu numesc «modul» fiecare aglomerare urbana. Modulul poate fi inteles si ca un cartier mai mare, intins pe cateva hectare, al imensei fortificatii. In acest fel, un modul era aparat de mai multe ziduri dispuse concentric. Distantele de la o aglomerare urbana la alta sunt mici, in general de cateva zeci de metri. Distantele cele mai mari de la un nucleu fortificat la altul nu depasesc patru kilometri. Fiecare aglomerare are locuintele si sanctuarele ei, asa cum apar si la Sarmisegetuza Regia, cea cunoscuta pana acum. Intre aceste nuclee exista insa numeroase terase amenajate cu urme de locuire stravechi, mai vechi decat perioada dacica clasica. De asemenea, asezari civile se gasesc peste tot pe vaile apelor dintre munti. Totul pe o suprafata de aproximativ 200 de kilometri patrati. Intreaga zona este acoperita de un paienjenis de drumuri antice construite foarte interesant. Intr-o zi am stat mai bine de o jumatate de ora in ploaie pe un asemenea drum sa vad ce se intampla. Apa curgea la dreapta si la stanga, dar nu si pe drum, atat de bine este facut sistemul de drenaj de sub ele. Singura bresa a sistemului de fortificatii a fost neglijarea laturii sud-estice, considerandu-se ca panta abrupta a muntelui e un obstacol natural suficient. Aceasta neglijenta a fost fatala dacilor. Imparatul Traian a urcat cu trupele chiar pe acolo si a atacat apoi fortificatiile de sus in jos“, ne-a spus regretatul general de armata Vasile Dragomir.

drumul antic catre sarmisegetusa(peste 2000 de ani vechime) discul solar-sarmisegetusa

Un oras predacic subteran. Cea mai importanta descoperire din Muntii Orastiei o reprezinta incintele subterane. In zona numita Vartoape, pe o suprafata de aproximativ patru kilometri patrati exista 75 de gropi conice, de diferite dimensiuni, unele cu diametre de pana la 70 de metri. Aparatele au detectat foarte multe incinte paralelipipedice care comunica intre ele precum camerele unei locuinte. Este vorba de incinte naturale modificate de mana omului. Multe dintre ele comunica cu platoul de deasupra prin drumuri antice. De la aceste incinte pleaca mai multe tuneluri catre muntii din apropiere, unele partial prabusite. Unul merge chiar catre sanctuarele din Sarmisegetuza Regia, unde, de asemenea, au fost detectate cateva incinte subterane. In urma masuratorilor a rezultat ca in zona Vartoape si in imediata apropiere se afla vestigiile cele mai impresionante ale complexului, inclusiv sanctuare, constructii cu o vechime mult mai mare deca cele de la Sarmisegetuza. Conform studiului itocmit, acest oras subteran si constructiile de la suprafata, mult mai numeroase decat cele de la Sarmisegetuza Regia, au constituit centrul fortificatiilor, cu alte cuvinte centrul mega-orasului regilor daci, sau al cui va fi fost mai inainte. Arheologii din zona au fost, si sunt, mai putin entuziasti in legatura cu aceasta descoperire si mai retinuti in declaratii.

„Pe Culmea Vartoapelor se afla o intinsa asezare dacica, iar culmea, stancoasa, calcaroasa, e impanzita de mici grote care uneori iau aspectul unor pesteri. Pe micile platouri de la gura catorva au fost descoperite fragmente ceramice dacice“, sustine arheologul Ioan Glodariu, muzeograf la muzeul din Deva. Acesta considera ca terasele si cetatile erau dens populate pe vremea dacilor. Mai mult, fiecare terasa locuita era aprovizionata cu apa, atat locuintele, cat ai atelierele de fierarie, prin conducte care captau izvoare de la distante apreciabile. Foarte interesant este faptul ca aceste conducte de apa subterane aveau, din loc in loc, chiar decantoare.

Hartile oficiale au ajuns la hotii de comori

Dosarul cu planurile siturilor antice nedecopertate, gasite de echipa speciala de cercetatori, a fost multiplicat in patru exemplare, care au fost trimise la MLPAT, Institutul Pro Domus, Ministerul Culturii si UNESCO. Alexandru Mironov a inclus cetatile pe listele UNESCO. Urma sa se initieze o ampla campanie de sapaturi arheologice si sa se realizeze un centru turistic exceptional. Programul a fost insa stopat, iar copii ale dosarului cu hartile siturilor au ajuns la hotii de comori. Astfel reusesc acesti hoti sa mearga la punct ochit, punct lovit, pe un teritoriu atat de mare. Singurul impediment in calea acestora este acum UNESCO, care e cu ochii pe siturile de la Gradistea. De aceea se tot lanseaza ideea, de origine romaneasca, cum ca cetatile vor fi radiate din patrimoniul mondial. „Nu se scoate nici un obiect UNESCO de pe liste. Asta e o prostie. Sigur cineva incearca sa vanda si Sarmisegetuza. Asta e singura explicatie“, este de parere Alexandru Mironov. Ramane insa o intrebare extrem de importanta: cine le-a dat hotilor planurile secrete ale complexului si, implicit, planurile comorilor de la Sarmisegetuza? Din analiza ulterioara a datelor a rezultat ca cea mai mare parte a acestei asezari, uriasa pentru antichitate, a fost construita inainte de perioada dacica. Mai mult, comorile cautate acum de hoti au fost ingropate inainte de perioada clasica a civilizatiei dacice. Lucru deductibil prin logica comuna: daca romanii cuceritori au strans tot aurul gasit la fata locului, de ce se mai gasesc comori de ordinul zecilor de kilograme in aceasta zona?

~

English Translation per Google Translate

In the early ’90s,  Gradistei basement area was scanned by a Russian satellite . What was discovered there remains a great mystery because, officially , not all the results were released . Unofficially , it was said that the Russians had discovered ancient and prehistoric sites in the area still unknown . It is known however that has compiled a record of these findings, the Ministry of Public Works and Planning and the Ministry of Culture since then, they decided to conduct some research . Was a shocking conclusion : the fortifications of the citadel Gradite were not only arranged the surrounding mountain peaks , but a huge ensemble of 200 square kilometers, very compact , which included a military settlement , one civilian mountain with multiple cores .

Basically , the mountains had been cut and terrace, then arrange the incredible whole.
Moreover, on an area of ​​two square kilometers at a depth of 8 meters , it is a place underground . By 2001, Vasile Dragomir, a retired major general who had been part of the research team , told the newspaper that the central Vartoape had been detected in an area of ​​4 square kilometers, 75 conical holes of different sizes , and rectangular enclosures , modified by man , which communicate between them , and the plateau above the ancient roads . From these premises leaving many tunnels to nearby mountains , some of them, partially collapsed and one tunnel to reach Sarmizegetusa sanctuaries , which have also been detected underground chambers . ” I want to stress that after our measurements revealed that Vartoape area and near the most important are the remains of the complex , including sanctuaries construction with greater seniority than the Sarmisegetusa ” said then General .

According to the study mentioned , the city underground and overground from Vartoape as center of the complex , much higher than the Sarmisegetusa . As is so remains to confirm future research , but we’ve convinced there tunnels in the beginning of May when , arrived at Capalna in a glass case , a local told us how some time ago mountain collapsed wall revealing a part of the tunnel , the man could walk upright through, reinforced with wooden beams rotted . Where does that is at the end of , nobody knows .

Sacred precincts of impressive dimensions in sanctuaries cut andesite stone that today only a blazing diamond carat fortress of limestone blocks from tens of kilometers , shaped and perfect finger after mysterious techniques , ornaments of gold and silver, Coson thousand stolen from Dacian land … hartacomorii.blogspot.com/2010/orasul-comorilor-de-sub-cetate

Sarmizegetusa_Regiasarmizegetusa map 2

sites.google.com / site / dimensiuniparalele / Sarmisegetusa – Dacia – CAPITAL Sarmisegetusa sits on an underground city the size of Bucharest. In 1993 , Romania launch an extensive campaign enhancement of the Dacian fortresses from Grădiştea without public knowledge . A group of Romanian scientists conducted on site by 1999 , a comprehensive study using special equipment to detect buried walls and objects . As has been observed that under Sarmisegetusa and in other cities Dacian we know now there is a huge architectural complex civil -military compact with multiple cores , spread over an area of ​​over 200 square kilometers, rich in gold and Background with many Dacian civilization .

> “><< This article is taken from dozens of blogs , the source appears to be an article in the Guardian in Manolache Dumitru 08-05-2009 . >>

Miracle Publishing has published several books Dumintru Manolache : TREASURE Dacian Sinai , Andrew, Apostle Wolves , St. Andrew and protocrestinismul Romanian space

victor-roncea.blogspot.com/2008/11/un-jurnalist-crestin-dumitru-manolache.htmlAndrei Apostle Dumitru Manolache

Author of not less than nine -volume history of Christianity Romanian history , drama and fiction , journalist gallery Dumitru Manolache part of those people that makes you a great chance joy of meet (as was my case when, early post -revolutionary , I entered the whirlpool press) . Published in Free Youth ” ”,” Day ” event , ” Romania Libera ”,” Truth ”,” current ”,” Bucharest Match ” faith ” World ” ‘ ‘ guard ” (where the only signs and longest weekly page religious secular press center of Romania ) , his thousands of articles , surveys, reports and essays, journalistic experience steeped in nearly three decades , marked seeker fingerprint readers thoroughly and interpreter of great talent .
Dumitru Manolache nearly 20 years researching the issue of early Christianity Romanian activity embodied in books : ” Dervent gate Romanian Christianity ” ” The light – gates from Dervent Miracles ” , ” Wolves Lamb – St. Andrew and protocrestinismul Romanian space ”,” Andrew, Apostle wolves ” . And , in recognition of the novelty brought to light by the author , this latest volume, published in two editions , the first and second Anastasia Publishing Publishing Dacica , joined the faculty of Theology compulsory bibliography in Constanta and Sibiu – purchase this book Publishing can be done Dacica , see http://www.dacica.ro address .

Dumitru Manolache – General Secretary of the daily editorial gardianul.md

enciclopediagetodacilor.blogspot.com/2010/12/goana-dupa-aurul-sarmisegetusei In 1993 , Romania launch an extensive campaign highlighting the Dacian fortresses from Gradistea . A multidisciplinary study conducted at the site revealed that under what is now discovered, there is a huge architectural complex , a complex military – civil compact, more cores , spread over an area of ​​200 square kilometers . This town is buried predacic and is very rich in gold. Romanian specialists have compiled some detailed plans with underground sites nedecopertate , they gathered in a file sent to the Ministry of Culture . A copy of the plans came though and illegal treasure seekers who have strong relationships in the political class. Thieves now know exactly where to look .

Oddly, the possibility remains Mountains Orastiei be removed from the UNESCO list , goes hand in hand with the already famous scandal Dacian bracelets . As you know , they have been found in sites Gradistea by thieves treasure and then smuggled out of Romania . They arrived in the United States , where an American collector in good faith officials said that these artifacts are sold on the black market . Later Romanian state recovered some of them and started an investigation . In an astounding caliber names of politicians such as Adrian Nastase and Dan Joseph were associated with the disappearance bracelets . They were suspected to be mediated trafficking in the country two treasures stolen from the archaeological site Sarmizegetusa and 15 Dacian gold bracelets .

According to unofficial information , the basement area was surveyed Gradistei satellite by the Russians in the early ’90s . Russians talking about ancient sites , but still unknown prehistoric Gradistei area . Corroborating these data with information of ancient writers who claimed that the Dacians were cut and built the mountains , the Government called out the truth . Thus, between 1993 and 1999 , the area Gradistea Dacian fortifications were conducted several research disciplines, to achieve an overall study on the archaeological zone . Research has been initiated by the Ministry of Public Works, Ministry of Culture and Ministry of Research . They were intended physical delineation of the complex of fortifications by methods other than archaeological excavations , and even a strategy for enhancement of prehistoric buildings from Gradistea .

Only from this study , detailing how and where to dig , to take place scraping, restoration , conservation sites and transforming the area into a national archaeological reserve , landmark of special importance to the military protection of the gendarmerie , which was to stop offensive treasure robbers . The results, which were not officially released data , are astounding. The fortifications are not just disparate cities placed on top of mountains , but a compact , a military- civilian settlement mountain with multiple cores , spread over an area of ​​200 square kilometers . Most of the remains are still covered the ground.

Since the committee was made up of specialists made ​​up of layers of depth detection by magnetometry , specialists in hydraulic problems , archaeologists, engineers , architects and professionals in geodesy . What the ancients said was confirmed . The fortifications are very complex and are overlapped in many places, the ancient settlements . To get a picture of how it worked , we give the example of the group consisting of a surveyor and a specialist in magnetometry . Geodesy , the late Major General Vasile Dragomir, ( Photo ) search areas of relief that seemed transformed military utility . The second install magnetometers and draw in the subsoil profile indicated .

Magnetometer is a device that can radiography and highlights items from the basement to the desired depth of the operator. In this case the survey went to a depth of eight meters . So the constructions were discovered submerged in the ground , and underground premises that have astounded researchers. According to the study, the mega – settlement is situated on massive Dacian kings Sureanu mountains that descend to the east , north and west in the Transylvanian Plateau , between the rivers Sebes and Stream.

“At first we wondered how it was possible for five years Dacians can withstand the onslaught of a huge army , well endowed , it was the Romans. Especially because it was led by one of the best strategies that he had ever Rome . The answer I found the spot: the efficient use of land by a military- civilian complex . The Gauls were built first, the mountain , the north and west, a defensive wall very long, because the system was most vulnerable in that direction . Something like Hadrian ‘s Wall in Scotland , 170 km long . Inside each was terraced height from the bottom up . Each terrace, with different widths , was defended by walls. Were built atop one or more fortified cities of various sizes . It went so far as each block of a larger urban agglomerations was to turn the device into a wall own. In study I call ” how ” each overbuilding . The module can be understood as a larger district , spread over several acres of immense fortifications. In this way, a way was defended by several concentrically arranged walls . Distances from an urban to another are small, usually a few tens of meters. Larger distances from the nucleus to another fortified not exceed four kilometers . Each agglomeration has dwellings and sanctuaries her as appear Sarmisegetuza Regia the known before. Between these nuclei There are numerous terraces with traces ancient , older than classic Dacian period . Also, civil settlements are found all over the river valleys of the mountains. All over an area of ​​about 200 square kilometers. The whole area is covered by a web of ancient roads built very interesting. One day I spent over half an hour in the rain in such a way to see what happens. Water flowed from right to left , but not on the road, so well is made drainage system beneath them . The only flaw of the system of fortifications was neglecting the southeastern side , considering the steep slope of the mountain is a natural barrier enough. This negligence was fatal Dacians. Emperor Trajan troops climbed right there and then attacked the fortifications from the top down , ” he told us late army general Vasile Dragomir .

ancient road to Sarmisegetusa ( over 2000 years old )
solar disk Sarmisegetusa

Predacic city underground. The most important discovery in the mountains Orastiei is the underground premises . In the area called Vartoape , an area of ​​about four square miles there are 75 conical holes of different sizes , some with diameters of up to 70 meters . Devices detected many rectangular enclosures that communicate with each other rooms of the home . It is natural enclosures modified by man . Many of them communicate with the plateau above the ancient roads . From these premises leaving many tunnels to nearby mountains , some partially collapsed . One can even go to the sanctuaries of Sarmisegetuza Regia, which also detected some underground facilities . Following measurements revealed that the near Vartoape and remains the most impressive is the complex , including sanctuaries , building a much older ones Sarmisegetuza deca . According to the study itocmit this underground city and buildings of the area , much larger than those of Sarmisegetuza Regia were fortifications center , ie mega – city center Dacian kings , or who would have been before. Archaeologists in the area were , and are less enthusiastic about this discovery and restrained statements.

” Vartoapele lies atop a stretched Dacian settlement and ridge , rocky, limestone is riddled with small caves sometimes take the appearance of caves. On the small plates at the mouth of some Dacian pottery were discovered , “said archaeologist John Glodariu , curator at the Museum of Deva. He believes that the terraces and densely populated cities were Dacians . Furthermore, each inhabited patio was stocked with water, so homes , blacksmith workshops as you , by pipeline springs bled off from considerable distance . Very interesting is that these underground water pipe had , from place to place , even decanters .

Official maps have come to treasure thieves

Ancient sites nedecopertate file plans , find special team of researchers has been multiplied in four copies that were sent to MLPAT , Domus Pro Institute , Ministry of Culture and UNESCO. Alexandru Mironov UNESCO lists included towns . Was to initiate a broad campaign of excavations and achieve a great tourist center . But the program was halted and file paper copies of sites have come to treasure thieves . So these thieves manage to go up not miss on a territory so large . The only thing in their way is now UNESCO , which is watching Gradistea sites . Why are all launching the idea of Romanian origin , such as cities will be deleted from the World Heritage . ” Do not remove any objects on the UNESCO list. That’s just stupid. Sure someone is trying to sell and Sarmisegetuza . That’s the only explanation ” , said Alexandru Mironov . It remains a very important question : who gave the robbers the secret plans of the complex and thus plans Sarmisegetuza treasures ? For further analysis of the data revealed that most of the settlements, enormous antiquity , was built before the Dacian period . More treasures from thieves now sought were buried before the classical period of the Dacian civilization . Work certified by common logic : if the Romans conquerors gathered all the gold found at the spot, which is also found treasure tens of pounds in this area ?

~

Advertisements

Posted on March 7, 2014, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 6 Comments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: