Lupul Ramane cu Sufletul lui Pereche Pana la Moarte

~

wolf1~

Lupul este unul dintre cei mai vechi și temut prădător al lumii. Nicio civilizație din nicio era nu i-a contestat supremația. Totodată, chiar și acum, după atâtea secole, lupul își păstrează misterul, dovedind cercetătorilor că nu sunt nici măcar pe aproape de a cunoaște totul despre acest animal fascinant.

Așadar, iată câteva date interesante despre el și istoria lui:Lupii au circa 200 de milioane de celule de simț. Omul are doar în jur de 5 milioane.

Practic, ei pot mirosi un animal de la 1,6 kilometri distarnță și pot auzi până la 7 kilometri depărtare!

Masculul și femela rămân împreună toată viața. Sunt părinți dedicați și se comportă ca o adevărată familie.

Puterea concentrată în maxilarul unui lup este umitoare: mușcătura lui apasă cu o presiune a 800 de kilograme. Un câine obișnuit poate aplica o presiune de doar 300 de kilograme. Mai mult, dinții lupului, 42 la număr, sunt ascuțiți și perfecți pentru a perfora, a sfâșâia și pentru a sfărâma oase.

Cu toate că majoritatea femelelor dintr-o haită se pot reproduce, doar femela alfa va aduce pui pe lume. Acest sistem este menit să reducă numărul puilor din haită, iar cei existenți să fie foarte puternici. Rolul femelelor este de a o ajuta pe alfa să-și crească puii, avand rol de dădace. Și iată și partea șocantă: lupoaicele se tem atât de tare de femela alfa încât nici nu intră în călduri!Lupul este unul dintre puținele animale care au si pot folosi diferite expresii ale feței, comunicând astfel cu ceilalți lupi.

Advertisements

Posted on June 29, 2014, in Wolves. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: